Oplevelsesdesign

Hvad er oplevelsesdesign?​

Hvad er oplevelsesdesign?

Oplevelsesdesign går kort sagt ud på, at designe en service, et produkt, en ydelse osv, med brugerens oplevelse i centrum. Et oplevelsesdesign kan trække på mange forskellige discipliner som fx psykologi, arkitektur, etnografi, marketing, visuelt design og mange mange flere.

Når man arbejder med oplevelsesdesign, er formålet at skabe en oplevelse som bliver husket. Dette kan man for eksempel gøre ved at inddrage sanserne eller ved at gøre oplevelsen interaktiv, så folk selv skal tage aktivt del i dét der sker. Der er mange andre metoder til at skabe et godt oplevelsesdesign, og det handler i høj grad om at tænke kreativt. Formålet er at aktivere folk på forskellige måder, således at oplevelsen sætter sig i systemet og bliver husket.

Hvordan får man job som oplevelsesdesigner?

Hvis man godt kunne tænke sig at arbejde som oplevelsesdesigner, er der forskellige måder man kan starte på. Der findes forskellige uddannelser i oplevelsesdesign som har fokus på eksempelvis forbrugerteori, design, kultur m.m. Oplevelsesdesigner er selvfølgelig ikke en beskyttet titel. Derfor er der også mange som er selvlærte oplevelsesdesignere. Man kan få erfaring med oplevelsesdesign ved for eksempel at arbejde med events og forskellige former for kulturproduktion.

 

Hvis du vil arbejde som frivillig og få erfaring med oplevelsesdesign kan du læse mere her.  

Oplevelsesdesign: bogen

Bogen “Oplevelsesdesign” er skrevet af Christian Jantzen, Julie Bouchet & Mikael Vetner. Den handler om, hvordan virksomheder kan arbejde med oplevelsesdesign for at skabe unikke forretningskoncepter. Bogen behandler også temaet “Oplevelsesøkonomi” som spiller en stor rolle indenfor oplevelsesdesign.

Udover denne bog, er ikke skrevet så mange bøger på dansk, hvor oplevelsesdesign indgår i titlen.

Gå på opdagelse i Xenodoxias univers

1 COMMENT
  • Hvad er oplevelsesøkonomi og hvordan kan virksomheder bruge det?
    Reply

    […] på mange forskellige måder. Først og fremmest bør man tage stilling til, om ens oplevelsesdesign har en direkte eller en indirekte oplevelsesøkonomisk funktion. Det er også en god ide at […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *