Interaktivt Teater

Hvad er interaktiv teater?

Interaktivt teater er en genre indenfor teater, hvor den besøgende deltager i forestillingen. 

Forskellen på traditionelt teater og interaktivt teater er, der er en usynlig mur mellem publikum og skuespillere. Dette giver publikum en meget passiv rolle i det traditionelle teater. I interaktiv teater er muren derimod nedbrudt, både fysisk og verbalt, og publikum er placeret i hjertet af forestillingen, hvor de får en meget aktiv rolle.

Men hvad er forskellen så mellem interaktiv teater og immersiv teater?

Interaktiv teater minder meget om immersiv teater, men i det immersive teater skabes der et performativt univers, som den besøgende tager aktiv del i – som regel i rollen som sig selv.

I interaktiv teater skabes der også et performativt univers for de besøgende, men her får de en fiktiv rolle. Det skal også siges, at interaktiv teater stadig er en relativ ny genre, hvilket betyder, at rammerne stadig er åbne for fortolkningInteraktivt teater er en genre indenfor teater, hvor den besøgende deltager i forestillingen. 

Hvilke typer interaktivt teater findes der?

Nogle af de mest berømte interaktive teatre findes i London. Her er eksempelvis Punchdrunk, NimbleFish eller Speaksy Dollhouse, nogle af de store. Speaksy Dollhouse er – som navnet antyder –  et dukkehus, hvor publikum er dukkerne.  

Find mere information om Speasky Dollhouse her.

Hvor kan jeg finde interaktivt teater i København?

Der findes forskellige muligheder for at opleve interaktivt teater i København. I 2018 viser Eksperimentarium eksempelvis forestillingen “Pigen, der ikke ville sidde stille” som består af en interaktiv filmvisning hvor den besøgende spiller en af hovedrollerne og endda kan påvirke, hvordan historien udfolder sig. 

Læs mere om forestillingen her.

Gå på opdagelse i resten af Xenodoxias univers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *