The Xenodoxia Experience

PART I

Okay, så vi vil tage dig på en rejse… En rejse ind i Xenodoxias univers. Hvad er Xenodoxia tænker du måske? Det er det vi gerne vil forklare dig. Så spænd sikkerhelsselen og hold fast…

INTERLUDE

Det er fredag aften i marts måned. Ganske koldt. Sådan er Danmark jo. Intet nyt under solen.  Alt er som det plejer. Du har besluttet dig for at tage til udstilling på Xenodoxia.

Bilerne suser forbi på vejene med lygter så skarpe som oplyste dådyrøjne i vintermørket.

Alt er som det plejer. For en kort stund tænker du: Udstilling? Hvad er der nyt ved det? Du slipper tanken, og når frem til destinationen. Alt er stadig som det plejer. Du bevæger dig ned af trappen, og åbner døren.

Du er inde. Alt er ikke som det plejer. Det er behageligt, men anderledes.

Har du nogensinde læst en bog, som fik dig til at glemme omgivelserne og virkeligheden? Eller har du nogensinde ladet dig rive med af en film, hvor handlingen synes virkelig i samme grad, som det faktum at du sad i din sofa med popcorn?

Det er samme følelse, der møder dig. Den er svær at sætte ord på, men den minder mest af alt om den der følelse.

ELEMENTS

Du befinder dig midt i en udstilling. Men så alligevel ikke. Der er mere end det.

Der hænger surealistiske billeder på væggene. Ala Dalís smeltende ure.

Men der er endnu mere end det…

Har du set Twin Peaks? Kan du huske The Black Lodge? Det er er lidt det samme. En anden verden. Andre regler. Tingene og tiden opleves på anden vis. Et ur der er gået i stå, eller en viser, der bevæger sig for hurtigt? Det er ligemeget. Væk fra virkeligheden. Ind i et andet univers. Mindre dyster? Mere dyster? Slet ikke dyster? Det er du selv med til at bestemme.

 

Dine sanser er i spil. Det er de altid tænker du… Men de er det særligt her. Har du nogensinde undret dig over, hvordan Mona Lisa dufter, lyder eller smager?

Det oplever du her. Måske ikke Mona Lisa. Men andre værker. Du kan både se, dufte, lytte, føle og smage på dem og deres fortælling.

OUTRO

 

Kender du de oplevelser, der efterlader dig forandret? De oplevelser, der giver dig nye indsigter og perspektiver? De oplevelser, der får dig til at tænke? Det er den slags vi vil skabe og give dig!

Der findes ingen egentlig formel på den slags oplevelser. De kan opstå uventet, og ud af det blå. De kan ramme dig, når du mindst venter det, og når du mindst forventer det!

Derfor kommer Xenodoxia i forskellige former og farver. Vi eksperimenterer, indkluderer, udvikler og omslutter. Så stay tuned!

Alt er igen som det plejer.

STØT OS HER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest