Trapholt - Eat me

En anderledes, sanselig udstilling om mad

En sanselig udstilling om mad

Vi er helt vilde med udstillingen Eat Me, som åbnede  d. 23. september på Trapholt Museum i Kolding.

Udstillingen tager afsæt i mad fra syv forskellige vinkler: sanser, samfund, kultur, natur, videnskab, forbrug og identitet. Gennem disse syv temaer bliver der sat fokus på alt lige fra klima, madspild og forbrug til spiseforstyrrelser, sundhed og spisekultur.

Blandt kunstnerne er Thomas Rentmeister fra Tyskland, som har lavet en installation hvor en indkøbskurv er placeret midt i et gigantisk bjerg af sukker – en kommentar til overforbrug og sundhed. I værket “Meat Weapons” sætter den russiske kunstner Dimitri Tsykalov fokus på vores forhold til kød. Værket består af en række fotografier, hvor krigsremedier som våben og uniformer er byttet ud med kødstykker.

Eat Me sætter også fokus på mad og socialt samværd i “The Dinning Project”. Afsenderen af værket er den taiwanske kunstner Lee Mingway. Mingway følte sig ensom under sin studietid på Yale University og besluttede sig derfor for at invitere fremmede til at spise sammen med ham og udveksle tanker. På Trapholt kan de besøgende deltage i lodtrækningen om en plads i The Dining Projekt, hvor man altså bliver inviteret til middag med Lee Mingway.

 

Trapholt byder på en helt særlig kunstoplevelse

Trapholts Eat Me har en helt særlig vibe! Den besøgende inviteres direkte ind i udstillingen via det interaktive forløb med titlen Taste Me. Forløbet varer ca. tyve minutter og taler til alle sanserne. Eksempelvis kan man forsøge at spise med gigantisk bestik, eller man kan undersøge, hvilken effekt lyde og de møbler vi sidder på, har for vores smagsoplevelse. For de modige er der også mulighed for at smage på fremtidens mad: græshopper og melorme.

Eat Me er på flere måder en anderledes og modig udstilling som bryder med konventionerne. På Eat Me opleves kunsten direkte gennem sanserne og som besøgende er du medskaber af oplevelsen. Udover at undersøge nogle meget flippede alternativer til vores madvaner og madkultur har Eat Me en speciel form for sanselighed som vi, hos Xenodoxia, synes er særdeles inspirerende!

Du kan opleve udstillingen indtil d. 21 maj. 2018

Læs mere om udstillingen på Trapholts hjemmeside her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest