Xenodoxia

Et inddragende kunstformat

Hos Xenodoxia handler kunst ikke om distance og fastsatte regler for social interaktion. For os handler kunst om at være en del af et fælles oplevelsesrum, hvor inddragelse og en gensidig udveksling af tanker, idéer og energier er omdrejningspunktet. Derfor er din unikke tilstedeværelse som en aktiv medskaber af oplevelsen, altid tænkt ind i vores koncepter.

Vi arbejder med

lugtesans

Sanselighed

Hos Xenodoxia arbejder vi med dine sanser. Vores udstilinger er multisensoriske og du må gerne se, føle, smage, lytte og dufte.

User_Experience-512

Inddragelse

Vi tror på medskabelse og inddragelse. Gennem din unikke tilstedeværelse er du med til at definere og skabe den samlede oplevelse.

immersion

Immersion

Gennem en øget sansemæssig påvirkning skaber vi alternative univeser som du frit kan hengive dig til, eller lade dig opsluge af.

Interaktion

Interaktivitet

Vi arbejder gennemgående med interaktive elementer i udstillingerne, der giver dig mulighed for sætte dit personlige præg på oplevelsen.

Fællesskab

Space/Non-space

Hos Xenodoxia er udstillingsrummet ikke begrænset til det konkrete, fysiske. Vi arbejder med alternative udstillingsrum og lader udstillingerne udfolde sig i alle revner, sprækker og mellemrum.

indtryk

En oplevelse for livet

En del af vores mission er at give dig uforglemmelige oplevelser. Oplevelser som giver stof til eftertanke, eller giver dig nye perspektiver på dig selv og dine omgivelser.

Mission

Nøglebegreberne for Xenodoxia er deltagelse, inddragelse, interaktion og sanseligehed. Vi ønsker at udfordre kunstmuseet i dets ensrettede formidlende kommunikation, og i stedet åbne op for et inkluderende og bredere favnene udstillingsformat. Hos Xenodoxia ser vi udstillingsrummet som et oplevelsesrum, hvor der er plads til udveksling af idéer og inspirerende samtaler, hvor velkendte regler for social engagement og opførsel er ændrede, og kan tages op til forhandling.

Folkene bag Xenodoxia

Rebekka Hellstrøm

Founder & Creative Director

Jeg har arbejdet med kunst og kreativitet i mange forskellige formater hele mit liv. Fra den dag jeg kunne holde en pensel har jeg tegnet og malet, men også skrevet, designet og spillet musik.

Jeg har altid haft en vision om at udvikle et mere farverigt og rummeligt kunstformat. Et format hvor man mærker kunsten og hvor følelsen, budskabet og stemningen af et værk bliver med én. Jeg arbejder desuden for at gøre det lettere for folk med kreativ drivkraft af komme frem med deres kunst: min drøm er at gøre kunst til en rentabel profession, så kreative mennesker kan fokusere på det de brænder for og er dygtigst til.

Fie Andresen

Creative director & CMO

Jeg har altid haft en passion og interesse for sanselige og omsluttende oplevelser. Gennem min uddannelse i Performance Design og Kommunikation på Roskilde Universitet har jeg arbejdet med konceptudvikling og brandudviklingen gennem oplevelser, samt hvordan virksomheder kan skabe værdi og identitet gennem kreative tiltag. Jeg har en særlig interesse for lyd, dens relation til os mennesker, og hvordan den kan fungere som et æstetiserende og stemningssættende element i mange aspekter af livet. Endvidere har jeg et strategisk mind-set, som jeg altid søger at inkorporere i udviklingen af nye koncepter og oplevelsesformater.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Pinterest